Σελίδες

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Δείτε το διάφανο αεροπλάνο του μέλλοντος


Με την διάφανη καμπίνα του νέου αεροπλάνο.� της Airbus, οι επιβάτες του μέλλοντος θα έχουν πραγματικά ένα παράθυρο στον κόσμο, κατά την διάρκεια της πτήσης τους!

Η άκρως φουτουριστική...
ιδέα για τα ταξίδια μετά από 40 χρόνια παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο από την Airbus και ενθουσίασε πολλούς. Σίγουρα, δεν θα έλειψαν όμως κι εκείνοι που τρόμαξαν με το νέο σχέδιο.


Η business και η οικονομική θέση θα αντικατασταθούν από ζώνες ξεκούρασης μπροστά, εργασίας προς τα πίσω και από μπαρ για νέες γνωριμίες! Οι επιβατές θα μπορούν να βλέπουν τα πάντα από μπροστά αλλά και από το πλάι, ενώ μπορεί να καλύπτονται τα παράθυρα κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Οι τοίχοι του αεροπλάνου αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες του φωτός. Θα υπάρχουν παιχνίδια σε ολογράμματα και διασκέδαση εντός της καμπίνας η οποία θα ενεργοποιείται από την θερμοκρασία του σώματος των επιβατών. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για τεχνολογία έτη φωτός μπροστά!

Ωστόσο η λειτουργία της «έξυπνης» καμπίνας παραμένει μυστήριο για τους περισσότερους. Η ιδέα για την καμπίνα βασίζεται στην αντιγραφή της απόδοσης που έχουν τα κόκκαλα των πουλιών. Πιο συγκεκριμένα, θα δίνει δύναμη όπου χρειάζεται και θα επιτρέπει στην «έξυπνη» μεμβράνη η οποία ελέγχει την θερμοκρασία του αέρα να γίνεται διάφανη ώστε να δίνει την δυνατότητα στο επιβάτη να έχει πανοραμική θέα του ουρανού κατά την διάρκεια του ταξιδιού του!

Οι ζώνες του διαφανούς αεροπλάνου

Η «τονωτική» ζώνη θα βοηθάει τον επιβάτη να ξεκουράζεται με αέρα εμπλουτισμένο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αρωματοθεραπεία και άλλες αγχολητικές θεραπείες.

Στη «διαδραστική» ζώνη θα υπάρχουν εικονικές εφαρμογές οι οποίες θα μεταφέρουν τους επιβάτες όπου εκείνοι θέλουν με την σκέψη τους, από παιχνίδια μέχρι και μοναδικές εμπερίες.

Τέλος, στην «έξυπνη τεχνολογική ζώνη» η Airbus θα προσφέρει μοναδικές και πρωτοποριακές υπηρεσίες προς όφελος των επιβατών.

www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου