Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το υγρό στοιχείο σάρωσε τα βραβεία!


Το υγρό στοιχείο σάρωσε τα βραβεία!Από τον χώρο του υγρού στοιχείου, αναδείχθηκαν φέτος οι κορυφαίοι αθλητές, καθώς επίσης και η κορυφαία ομάδα για το 2011, στην σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε (για 58η φορά) το βράδυ της Δευτέρας (12/12) ο ΠΣΑΤ.
Ο λόγος για τους Σπύρο Γιαννιώτη και Μαριάννα Λυμπερτά, που αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το έτος που τελειώνει σε λίγες μέρες, ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική Γυναικών στον πόλο. Οσο για τον κορυφαίο προπονητή, το βραβείο απονεμήθηκε στον Φερνάντο Σάντος.

Πολλές οι ειδικές τιμητικές διακρίσεις, με τους Βασίλη Τοροσίδη και Στέφανο Καπίνο να λαμβάνουν από κοινού βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ ακόμη τιμήθηκαν οι Νταμπίζας, Παπανικολάου, Γκέραρντ, ΑΠΟΕΛ και Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Κορυφαίος αθλητής ο Γιαννιώτης
Με 1769 ψήφους ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε ως κορυφαίος αθλητής για το 2011. Ο Ελληνας κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ ανοικτής θαλάσσης και το αργυρό στα 5χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης.
Δεύτερος σε ψήφους αναδείχθηκε ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης με 1044 ψήφους και τρίτος ο αθλητής του στίβου Δημήτρης Χονδροκούκης με 569.
Κορυφαία αθλήτρια η Λυμπερτά
Ως κορυφαία αθλήτρια για το 2011 αναδείχθηκε επίσης κολυμβήτρια και ήταν η Μαριάννα Λυμπερτά με 1230 ψήφους. Η Λυμπερτά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, και έγινε η πρώτη ελληνίδα γυναίκα που φέρνει μια τέτοια διάκριση στην χώρα μας.
Η Λυμπερτά άφησε πίσω της σε ψήφους την πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη που συγκέντρωσε 1121 ψήφους και την αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου με 602.
Κορυφαία ομάδα η Εθνική Γυναικών πόλο
Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική ομάδα Γυναικών στο πόλο, η οποία αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας τη γηπεδούχο Κίνα με 9-8. Τα κορίτσια του Μορφέση έλαβαν 1830 ψήφους και άφησαν στην δεύτερη θέση την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού (1121) και στην τρίτη την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου (602).
Κορυφαίος προπονητής ο Σάντος
Κορυφαίος προπονητής για το 2011 αναδείχθηκε ο Φερνάντο Σάντος που οδήγησε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στα τελικά του επικείμενου Euro το καλοκαίρι του 2012. O Πορτογάλος τεχνικός έλαβε 1411 ψήφους, αφήνοντας πίσω του τους Μορφέση (προπονητής της Εθνικής Γυναικών πόλο) με 1106 ψήφους και Γέμελο (προπονητής του Γιαννιώτη) με 615. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σάντος αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Ελληνες, μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά!
Οι κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία
Ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε από τον στίβο και ήταν ο Πασχάλης Σταθελάκος με 1412 βαθμούς, ενώ υποψήφιοι ήταν ακόμη ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια) και ο Χρήστος Ταμπαξής (κολύμβηση).
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχθηκε η Μαρία Σταματουλά από τον χώρο του στίβου με 995 ψήφους ενώ υποψήφιες ήταν ακόμη οι Μαριάννα Κορδαλή (Μπότσια) και η Κατερίνα Ελατίφ (Στίβος),
Ειδικές τιμητικές βραβεύσεις
Η βραδιά περιελάμβανε και αρκετές ειδικές τιμητικές βραβεύσεις. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν από κοινού οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης και του Παναθηναϊκού Στέφανο Καπίνο, για το αθλητικό πνεύμα (fair play) που επέδειξαν στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκη» (σ.σ. η κάμερα του «συνέλαβε» να αγκαλιάζονται λίγο πριν ξεκινήσει το ματς).
Ιδιαίτερη σημασία είχε η βράβευση του ΑΠΟΕΛ και του προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για την εκπληκτική φετινή πορεία του στους ομίλους του Champions League, και την πανηγυρική πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Επίσης βραβεύθηκαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Νταμπίζας και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρη Παπανικολάου, που εγκατέλειψαν φέτος την ενεργό δράση, καθώς επίσης και την οικογένεια Κυριάκου και Δημήτρη Χονδροκούκη για την προσφορά της στον Κλασικό αθλητισμό.
Ακόμη βραβεύθηκε ο προπονητής Ευγένιος Γκέραρντ για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης που συμπλήρωσε 120 χρόνια ζωής με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και ο Αριστείδης Καμάρας που υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας.
Επίσης βραβεύθηκαν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας για τις υπηρεσίες του στα αθλούμενα νιάτα της χώρας, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα, που πρώτευσαν από ελληνικής πλευράς στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ακόμη βραβείο πήραν τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, που φέτος είναι οι Αθανασία Φακίδη (Ιστιοπλοϊα), Μαρία Σάκκαρη και Μάρκος Καλοβελώνης (Τένις) και Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου