Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κέρκυρα: Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς


Κέρκυρα: Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούςΑθίγγανοι επιτέθηκαν με σιδερόβεργες, πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς, που διενεργούσαν έρευνα σε καταυλισμό στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας.
Το περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η αστυνομία, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποιούσε έρευνες   σπίτια τριών Ελλήνων Ρομά, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, καθώς στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν κλοπιμαία.
Ειδικότερα, μόλις το αστυνομικό κλιμάκο εισήλθε στον καταυλισμό, τους επιτέθηκε απρόκλητα μια ομάδα αποτελούμενη από, περίπου, 20 Ρομά.

Οι επιτιθέμενοι κρατούσαν πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα και οι πράξεις τους είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας Αξιωματικός και ελαφρά ένας Αρχιφύλακας.
Δύο αστυνομικοί από το κλιμάκιο, στην προσπάθεια τους να αμυνθούν, υπέρ των ιδίων, των άλλων αστυνομικών και του εισαγγελικού λειτουργού, πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα.
Από τις επιθέσεις των Ρομά έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων Ελλήνων Ρομά, από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.
Σημειώνεται, οτι οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σε βάρος των τεσσάρων αναγνωρισθέντων Ελλήνων Ρομά, αλλά και των υπολοίπων των οποίων τα στοιχεία ερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε τα κλοπιμαία, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων Ελλήνων Ρομά, αποτελούν μέρος αντικειμένων συνολικής αξίας 47.000 ευρώ, τα οποία αφαιρέθηκαν από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας το τελευταίο διήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου