Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Απόκοσμοι ήχοι ακούγονται σε όλο τον πλανήτη και προβληματίζουν…


Τα κρούσματα των παράξενων ηχητικών φαινομένων που εμφανίστηκαν από το 2011 σε διάφορα μέρη του πλανήτη συνεχίζονται. Τα πιο πρόσφατα (του τρέχοντος Μαρτίου) έχουν κάτι κοινό: Οι ανεξήγητοι μεταλλικοί ή βροντεροί ήχοι που αναστατώνουν τους κατοίκους πόλεων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ακούγονται κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Σε μια περίπτωση μάλιστα συνοδεύτηκαν από πολλούς μικροσεισμούς. Τι συμβαίνει πραγματικά;


Στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ
Τις τελευταίες νύχτες οι κάτοικοι των κωμοπόλεων Clintonville και Montello (απέχουν πάνω από 100 χλμ. η μια από την άλλη) μένουν στο πόδι λόγω μιας ποικιλίας ανεξήγητων βροντερών ήχων, επίμονων βουητών και ηχητικών εφέ που θυμίζουν σωλήνες που κροταλίζουν, μέταλλα που τρίβονται μεταξύ τους και τρίζουν ή κροτίδες που σκάνε. Οι παράξενοι ήχοι μοιάζουν να έρχονται από το υπέδαφος και συνοδεύονται από ελαφρύ χορό του εδάφους και των σπιτιών. Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή οι ήχοι ακούγονται μόνο τη νύχτα, το γεγονός υποδηλώνει κάποια περίεργη, παράνομη δραστηριότητα. Πάντως οι γεωλόγοι επιβεβαίωσαν πολλούς τοπικούς μικροσεισμούς της τάξης των 1,5 ρίχτερ (ο μεγαλύτερος). Σύμφωνα με το CNN, ο επιστήμονας της αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας David Hill σημείωσε ότι παρόμοιοι ήχοι είναι συνηθισμένοι στα βόρεια της Νέας Υόρκης, ενώ έχουν αναφερθεί και από κατοίκους του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των χωρών γύρω από τον κόλπο της Βεγγάλης (http://edition.cnn.com/2012/03/19/us/wisconsin-noises/index.html). (http://www.youtube.com/watch?v=F_oSB0ldv2U&feature=related, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nMMVcMojLJg#at=15).
Στην Ιρλανδία
Απελπισμένοι είναι και οι κάτοικοι μιας απομακρυσμένης αγροτικής κοινότητας του Beaufort στο Kerry της Ιρλανδίας, αφού η ζωή τους έχει γίνει κόλαση από έναν ανεξήγητο θόρυβο που αναστατώνει τον βραδινό τους ύπνο. Καμία προσπάθεια δεν ήταν ικανή να εντοπίσει την πηγή του σταθερού, παλλόμενου και χαμηλής συχνότητας ήχου που έχει εμφανιστεί στην περιοχή από τον Απρίλιο του 2011. Όπως αναφέρει η Irish Examiner, τα κτίρια δονούνται ιδιαίτερα στην ησυχία της νύχτας. Ο θόρυβος είναι πιο αισθητός μέσα στα σπίτια παρά έξω από αυτά και ακούγεται σε μια ακτίνα 7 χιλιομέτρων. Η χρήση των ωτασπίδων είναι μάταιη, αφού δεν μπορούν να τον απομονώσουν. Κάποιοι κάτοικοι μάλιστα επισκέφθηκαν τον γιατρό πιστεύοντας ότι έχουν πρόβλημα με την ακοή τους. Σημειωτέον ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή ανεμογεννήτριες. (http://www.irishexaminer.com/ireland/the-hum-leaves-village-ears-ringing-185609.html)
Ενοχλητικοί θόρυβοι – άλλου τύπου- εμφανίστηκαν και στη βόρεια Ιρλανδία: Όπως αναφέρει η Derry Journal, οι κάτοικοι του Roe Valley και του Derry, όταν πέφτει η νύχτα, βασανίζονται από μυστηριώδεις, έντονους θορύβους που έρχονται ψηλά από τον ουρανό. Οι ήχοι θυμίζουν πέταγμα ελικοπτέρου και δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν. Αναγκαστικά βγαίνουν έξω και προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή του θορύβου, αλλά δεν βλέπουν τίποτα. Το μυστήριο δεν έχει ακόμα λυθεί. (http://www.derryjournal.com/news/roe-valley-mystery-noises-1-3644922#).
Στο Οντάριο του Καναδά
Στο Barrie του Οντάριο ένας ήχος παρόμοιος με αυτόν που κάνει ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο, όταν σπάει το φράγμα του ήχου, ακούστηκε μέσα σε ένα… σπίτι τρομοκρατώντας, όπως είναι φυσικό, τους κατοίκους του: Σύμφωνα με το The Barrie Examiner, στις 10 μ.μ. ο οικοδεσπότης έβλεπε τηλεόραση με τους δυο γιους του, όταν σημειώθηκε μια ανεξήγητη, τεράστια ηχητική έκρηξη μέσα στο σπίτι. Οι γείτονες πετάχτηκαν έξω νομίζοντας ότι είχε συμβεί κάποιο σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όμως κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει κάτι περίεργο και μέχρι τώρα δεν υπάρχει εξήγηση για το ηχητικό αυτό φαινόμενο. (http://www.thebarrieexaminer.com/ArticleDisplay.aspx?e=3507786)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου