Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"Η Οργή των Τιτάνων": Αρχαιοελληνική μυθολογία... made in Hollywood! (PHOTOS & TRAILER)


Η ταινία "Η Οργή των Τιτάνων" μας μεταφέρει και πάλι στη μυθική γη των Θεών και των Τεράτων για να ζήσουμε μια μάχη κατακλυσμιαίων διαστάσεων άνευ προηγουμένου. Και για τον ηρώα μας, τον Περσέα, αυτή τη φορά το πράγμα είναι πολύ προσωπικό.
«Πρόκειται για μια σπουδαία περιπέτεια που οδηγεί τον Περσέα σε άβατους για θνητούς τόπους, όπου θα αντιμετωπίζει εχθρούς που κανένας άνθρωπος δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα,» λέει ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Λίμπεσμαν,
που άδραξε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το αγαπημένο του είδος. Συνεχίζοντας λέει «Το θέμα της ιστορίας είναι η πλήρωση του πεπρωμένου μας. Όλοι κάποια στιγμή πρέπει να το κάνουμε αυτό, αλλά όχι εξίσου ηρωικά όπως ο Περσέας. Ο λόγος που η ελληνική μυθολογία παραμένει τόσο διαχρονική είναι ότι βρίθει κλασσικών αρχετύπων, συνδυάζοντας την τραγωδία, την κωμωδία, την προδοσία και την εκδίκηση. Τα έχει όλα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής κουλτούρας της ανθρωπότητας. Όλοι γνωρίζουν τον Δία και τον Άδη. Όλοι ξέρουν τι είναι ο Κάτω Κόσμος.»
Η Οργή των Τιτάνων (2012) - Wrath of the Titans (2012)
Έχοντας επιζήσει από την πρώτη του επαφή με τον Κάτω Κόσμο, στο λημέρι της Μέδουσας πριν από δέκα χρόνια, ο Περσέας προσπάθησε να ξεχάσει του δαίμονες του παρελθόντος και να ζήσει μια ήσυχη ζωή σαν ψαράς με τον γιο του. Όταν όμως, ο πόλεμος τον βρίσκει, δεν έχει άλλη επιλογή και παρόλο που επί σειρά ετών προσπάθησε να κρύψει το γεγονός ότι είναι ημίθεος, δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε την καταγωγή του, ούτε τη θέση του στο πεδίο της μάχης.
«Στην πρώτη του αποστολή, ο Περσέας είχε χάσει όλους του σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του και διψούσε για εκδίκηση, συνεπώς δεν τον ενδιέφερε αν θα ζούσε ή αν θα πέθαινε,» λέει ο Σαμ Γουόρδινγκτον που τον ενσαρκώνει. «Πλέον, έχει ωριμάσει, έχει ένα παιδί που αγαπάει πολύ και είναι ικανοποιημένος από τη ζωή του. Βλέπει διαφορετικά τον κόσμο και δεν θέλει να αλλάξει αυτός ο κόσμος.»
Η Οργή των Τιτάνων (2012) - Wrath of the Titans (2012)
Κι όμως η ζωή του θα αλλάξει, λόγω - εν μέρει - της υποχρέωσης που νιώθει ότι έχει απέναντι στον πατέρα του, τον βασιλιά των θεών, Δία. Ο Λίαμ Νίσον, που επιστρέφει στον ρόλο, λέει ότι ήθελε πολύ να του δοθεί η ευκαιρία να μελετήσει σε βάθος τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ πατέρα και γιου και μεταξύ αδερφών. «Ο Τζόναθαν και οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να θίξουν τη δύσκολη σχέση που είχε ο Δίας με τους γιους του, τον Περσέα και τον Άρη, και την περίπλοκη ιστορία με τον Άρη και τον πατέρα τους, τον Κρόνο,» λέει ο ηθοποιός. «Αυτή η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ - ο ρεαλισμός μέσα στη φαντασία, τα πολύ ανθρώπινα αισθήματα που λειτουργούν ως κινητήριοι μοχλοί μιας ιστορίας που διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο.» Ο Ρέιφ Φάινς, που επιστρέφει στον ρόλο του Άδη, προσθέτει, «Ανέκαθεν θεωρούσα ότι οι Ολύμπιοι Θεοί αποτελούσαν προβολές των ανθρώπινων διαθέσεων και πόθων, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη δίψα μας για αθανασία, αιώνια ισχύ, αιώνια ομορφιά και δύναμη. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να τα έχουμε, έτσι πλάθουμε χαρακτήρες που ξεπερνούν την ίδια την ζωή και φανταστικές ιστορίες.»
Παλιός γνώριμος - από την πρώτη ταινία - είναι και ο παραγωγός Μπαζίλ Ιβάνικ, ο οποίος ενθουσιάστηκε στην προοπτική μιας ακόμα επικής ταινίας με μεγαλύτερα τέρατα και τον Τζόναθαν Λίμπεσμαν πίσω από την κάμερα.
Πριν όμως, γυαλιστούν τα ξίφη, έπρεπε να γραφτεί το σενάριο. Ο Ιβάνικ μαζί με τον παραγωγό Πόλι Τζόνσεν, στράφηκαν στους Νταν Μαζό, Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον και Γκρεγκ Μπερλάντι και τους ζήτησαν να σκαρφιστούν μια ακόμα περιπέτεια για τον Περσέα που όχι απλά θα ήταν εφάμιλλη της προηγούμενης, αλλά θα την ξεπερνούσε.
Η Οργή των Τιτάνων (2012) - Wrath of the Titans (2012)
Σύμφωνα με τον Τζόνσον, «Στη μυθολογία, οι περιπέτειες του Περσέα σταματούν μετά τη διάσωση της Ανδρομέδας - πράγμα που δείξαμε στην πρώτη ταινία. Έπρεπε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να κάνει μετά, να σκεφτούμε μια νέα περιπέτεια γι' αυτόν και στην ουσία να δημιουργήσουμε έναν ‘χαμένο μύθο' που να θυμίζει κομμάτι της μυθολογίας.
«Οι αρχαίοι μύθοι μοιάζουν οικείοι σε όλους μας, γι' αυτό και έχουν αντέξει στο πέρασμα των αιώνων,» λέει ο παραγωγός Πόλι Τζόνσεν. «Οι σεναριογράφοι επινόησαν έναν που ταίριαξε απόλυτα στο μυθολογικό πλαίσιο - επινόησαν μια ιστορία που πραγματεύεται τα παγκόσμια θέματα της αγάπης και του μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα σε πατέρα και γιο και της αντιπαλότητας μεταξύ αδερφών
Η Οργή των Τιτάνων (2012) - Wrath of the Titans (2012)
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια επική ταινία με την κυριολεκτική έννοια - θελήσαμε να βρούμε μια εμπνευσμένη ιστορία, με δυνατά θέματα, μεγαλόσχημα πλάσματα, έντονη δράση, εντυπωσιακά σκηνικά και χαρακτήρες-είδωλα που θα ενσάρκωναν εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί,» λέει ο Λίμπεσμαν.
Η Οργή των Τιτάνων (2012) - Wrath of the Titans (2012)
Aπό 29 Μαρτίου στους κινηματογράφους. Για περισσότερα όσον αφορά την υπόθεση κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε το trailer κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου