Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ανέβηκε στον… 39ο ουρανό ο Ολυμπιακός


Ανέβηκε στον… 39ο ουρανό ο ΟλυμπιακόςΤο 39ο αστέρι του πρόσθετε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με τον συνήθη ύποπτο Μιραλάς, ο οποίος έφτασε στα 19 γκολ, και πανηγύρισε το φετινό πρωτάθλημα.
Με σύστημα… Χριστουγεννιάτικο δέντρο (4-3-2-1) παρέταξε την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τρεις παίκτες στα χαφ (Μητρόπουλος, Σιόντης, Ρότσα) για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ενώ οι Θεοδωρίδης και Καμαρά, βοηθούσαν από τα πλάγια, τον μοναδικό σέντερ φορ, Άγγελο Χαριστέα.
Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (7-2). Συγκεκριμένα, ο Χολέμπας ξεκίνησε αντί του Μαρκάνο, ο Μανιάτης αντί του Μοδέστο, ενώ ο Καζίμ-Ρίτσαρντς πήρε τη θέση του Τζιμπούρ. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Μέγιερι (τερματοφύλακας), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Α. Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Ορμπάιθ (αμυντικό χαφ), Μακούν (επιτελικός μέσος), Αμπντούν (στα πλάγια της επίθεσης) και Μιραλάς (σέντερ φορ).

Μπορεί ο Παναιτωλικός να ήθελε περισσότερο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και να είχε τον κόσμο στο πλευρό του, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο αποφασισμένη και έτοιμη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Πειραιώτες κάθε άλλο παρά αδιαφόρησαν για το ματς παρά το +10 και έδειξαν από το ξεκίνημα πως θέλουν το τρίποντο για να γίνουν και μαθηματικά πρωταθλητές Ελλάδας.
«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία, δίχως αποτέλεσμα
Έτσι λοιπόν, δεν άργησαν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να αποκτήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης απειλώντας την εστία του Τσενάμο. Στο 9′ ο Μανιάτης είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με σουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Τοροσίδης έπειτα από κόρνερ, ήταν άστοχος.
Η συνέχεια ήταν ίδια, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον Παναιτωλικό να έχει περισσότερο ρόλο κομπάρσου. Εξαίρεση της παθητικότητας των γηπεδούχων, ήταν μια φάση με κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 25′, όπου κατέληξε λίγο άουτ.
Το 0-0 δεν άλλαξε πάντως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού η κεφαλιά του Χολέμπας στο 33′ κατέληξε άουτ, ενώ ο Αμπντούν στο 45′ νικήθηκε από τον Τσενάμο και δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο Μιραλάς σκόραρε ξανά (0-1)
Το σκηνικό ήταν δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Πειραιώτες να κυνηγούν το γκολ και να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, όταν ο Μακούν τροφοδότησε τον Μιραλάς και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσενάμο και άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό.
Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Μιραλάς να παίρνει το ρόλο του δημιουργού και τον Μακούν να νικιέται από τον Τσενάμο. Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και ο Ακαλέ, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (69′) είχε μια καλή προσπάθεια, που όμως δεν απείλησε τον Μέγιερι.
Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και τον Ολυμπιακό να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα και είχε κλείσει τους δρόμους προς την εστία του Μέγιερι.
Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Άντι (62′ Ακαλέ), Μητρόπουλος (86′ Καραμαλίκης), Σιόντης, Ρότσα, Καμαρά, Θεοδωρίδης (62′ Φερνάντες), Χαριστέας.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46′ Μοδέστο), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (78′ Φουστέρ), Αμπντούν (83′), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου