Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

7ο Aegean Pro-Am 2012

Αδάμ Κρητικός

 Τελείωσε το Σάββατο, 2-6-2012 στο πολυτελές resort Aphrodite Hills της Κύπρου, το 7ο Aegean Pro-Am 2012, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά γκολφ στην Ευρώπη στο είδος του, όπου συμμετέχουν πολλοί γνωστοί γκόλφερ, κυρίως από την γηραιά Ήπειρο έρχονται όμως συνήθως Αμερικανοί αλλά και Νοτιοαφρικάνοι.

Ο αγώνας, ο οποίος έχει διάρκεια τριών ημερών και χωρίζεται σε ομαδικό και ατομικό.
Ομαδικός αγώνας :
Κάθε ομάδα αποτελείται από ένα επαγγελματία παίκτη (pro) και τρεις ερασιτέχνες οι οποίοι λειτουργούν κάτι σαν χορηγοί, αφού από αυτούς συγκεντρώνονται τα ποσά  για τα έξοδα και τα έπαθλα του αγώνα τα οποία λαμβάνουν οι επαγγελματίες παίκτες.
Τις δύο πρώτες ημέρες οι ομάδες παίζουν ένα αγώνα όπου προσμετρώνται τα δύο καλύτερα σκορ σε κάθε τρύπα , δίνοντας τους πόντους ανάλογα με το χάντικαπ (βαθμός ικανότητας), του κάθε παίχτη. Νικήτρια ανακυρύσσεται μετά τον διήμερο αγώνα η ομάδα που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους, ενώ βραβεία δίνονται στις έξι πρώτες ομάδες.
Ατομικός αγώνας:
Οι επαγγελματίες παίκτες διαγωνίζονται ατομικά σε αγώνα κτυπημάτων όπου μετρούν τα σκορ των δύο πρώτων ημερών και της τρίτης και τελευταίας ημέρας όπου παίζουν μεταξύ τους. Ο νικητής παίρνει 7.000 ευρώ και χρηματικά ποσά παίρνουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι επαγγελματίες (700 ευρώ οι τελευταίοι).
Φέτος στον αγώνα συμμετείχαν 45 ομάδες από 14 χώρες.

Zeke Martinez
Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Αμερικανός Zeke Martinez από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α., ο οποίος ζει και εργάζεται στο Lamborghini club της Ιταλίας, με δεύτερο τον Βρετανό Liam Bond, ενώ ο περυσινός νικητής Ιταλός Nicolo Gaggero, περιορίστηκε στην τρίτη θέση μαζί με τον  Γερμανό Paul Archbold και τον Σουηδό Jonathan Fransson.
Από Ελληνικής πλευράς καλύτεροι ήταν τα αδέλφια Βαγγέλης και Θέμης Γκίνης στην 16η θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Αδάμ Κρητικός στη 21η θέση της κατάταξης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Κερκυραίος (μικρότερος σε ηλικία από όλους του συμμετέχοντες), στην παρθενική του εμφάνιση σαν επαγγελματίας (στην ομάδα του συμμετείχαν οι Γιώργος Δαυίδ, Στράτος Δάλλας και Suzanne Kaloudi Ebener), έδειξε τα δόντια του αφού μετά τα σκορ της πρώτης ημέρας φιγουράριζε στην πρώτη δεκάδα (ένατος) και μέχρι την 13η τρύπα της δεύτερης ημέρας βρισκόταν στη πεντάδα! Εκεί βέβαια μέτρησε η απειρία του από την έλλειψη επαγγελματικών αγώνων, αφού ένα μπλακ άουτ τον έφερε πολύ πίσω στην κατάταξη. Η εμφάνιση του  assistant pro στο Dunes course της Κόστα Ναυαρίνο στη Μεσσηνία, σε γενικές γραμμές θεωρείται  πολύ θετική αλλά και ελπιδοφόρα για την συνέχεια.
Aegean Pro am 2012-Afroditi hills Cyprus
Adam Kritikos (p), Suzanne Kaloudi Ebener, George David, Stratos Dallas
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία ημέρα των αγώνων η κατάσταση του γηπέδου και ο αέρας, έκαναν πολλά μεγάλα ονόματα να καταποντιστούν κάνοντας άσχημα σκορ, όπως τον Σουηδό Henrik Engdahl πρώην νικητή του αγώνα και  τον Άγγλο Martin Dewhurst, οι οποίοι βρισκόταν στις πρώτες θέσεις και υποχώρησαν, όπως και οι Gaggero και Bond .

Ατραξιόν του αγώνα οι πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ




Στη φωτό διακρίνεται με τον Κερκυραίο γκόλφερ Στράτο Δάλλα
(αγωνίστηκε με την ομάδα του Τάκη Γκώνια ) και Πέντραγκ Τζώρτζεβις οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη κατά την διάρκεια των απονομών στο κυπριακό κανάλι Sigma TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου